20 d’abril 2007

cuscus : una alternativa al fast food

Molt sovint associem el fast food a un tipus de menjar ràpid, ple de greixos saturats, gens saludable i molt poc mediterrani. En aquest sentit doncs, la paraula ha esdevingut tot un concepte que va molt més enllà de la seva definició literal. En aquest context m'hi manifesto del tot contrari al que significa; és més, sóc un defensor del seu moviment contrari, l'anomenat slow food (http://www.slowfood.com) un moviment que va apareixer a Italia l'any 1986 i que defensa un menjar saludable, respectuós amb el medi i arrelat al territori. Mica en mica sembla que es va internacionalitzant, però en el nsotre país encara és molt incipient, malauradament.

Ara bé, si fem un exercici de traducció literal, no és un concepte que haguem de rebutjar, tot el contrari, és necessari en moltes ocasions poder fer amb pocs minuts un menjar i alhora podem aconseguir que aquest sigui equilibrat i adecuat a les exigències de la dieta mediterrània. Avui mateix amb 5 minuts he preparat un cuscus prou bo. Aquí teniu la recepta:

Per una ració individual: Posem un vaset o tassa de tallat de cuscus sec en un bol. Hi afegim una mica de curry i hi tirem aigua bullint (la quantitat depèn de cada marca, però va en funció del volum de cuscus) i ho deixem reposar uns 5 minuts tapat amb un drap de cuina. Un cop passats els 5 minuts hi afegim un raig d'oli, ho remenem i afegim panses, pinyons i avellanes i a menjar !!