23 d’abril 2011

Rostit de vedella

Avui m'he iniciat amb una recepta de vedella. Mai fins ara m'havia atrevit amb una de les carns que si no es fan bé, poden ser una veritable sola de sabata. I veient els resultats, crec que val la pena de fer-la més sovint. Suposo que admetrà múltiples variacions que s'hauran d'anar experimentant. En el meu cas la recepta prové dels consells de la Carnisseria Mir, de la parada del Mercat de Terrassa.

Ingredients:
1 rodó de vedella lligat
verdures (en el meu cas porro, ceba i pastanaga)
bolets (en llauna)
avellanes (per variar una mica la típica picada d'atmelles)
conyac (o vi)
aigua, sal, oli, pebre, herbes (llaurer, romaní...)


Salpebrem el rodó i el passem per l'oli per enrossir-lo en una font que pugui anar al forn. Menstrestant pelem les verdures. Tot seguit afegim les verdures a la font, i afegim un parell de vasos d'aigua (0 un d'aigua i un de vi si no disposem de conyac) i un bon raig de conyac. Ho tapem i ho posem al forn a 180ºC unes 2h i 45 minuts (vigilant que no es quedi sense suc i girant-ho de tant en tant).
Un cop cuit ho deixem refredar en el mateix recipient en el seu suc.

Un cop fred, tallem el tall. Passem les verdures amb el suc pel tourmix (afegim un raig de llet perquè no quedi tan forta de gust) i després pel xino. Sofregim una mica els bolets amb all. Ho posem tot a la cassola de nou, afegim la picada i ho deixem uns 20 minuts amb compte que no s'agafi.

I per arrodonir l'àpat un bon vi. En el cas d'avui un Mas Perinet del priorat.
Bon profit.