27 de març 2008

Dinar familiar: un pim, pam, pum

Sempre que hi ha un dinar familiar a la vista és complicat de triar el menú ja que hem de buscar que agradi però al mateix temps que tingui alguna novetat respecte el dinar de cada dia. Però molt sovint busquem també no passar gaires hores a la cuina per no desatendre els convidats. Llavors l'opció més rendible és elaborar un menú que es pugui deixar fet unes hores abans i que només calgui escalfar-lo.

Aquests dies de setmana santa he tingut gent a casa a dinar i aquest ha estat el meu húmil menú que reuneix les condicions anteriors i que potser us pot ser d'utilitat:

Entrants
A part dels típics entrants comercials (fruits secs, patates, llaunes varies) es poden fer unes senzilles galetes de formatge.
Per fer-les cal: 75 gr de farina, 5o gr de mantega (tova però no desfeta) i 75 gr de formatge ratllat tipus parmesà. Es fa una pasta amb tot plegat (primer mantega i formtage per afegir després la farina). Un cop feta la massa s'hi passa el corró (si és massa tova es pot deixar a la nevera uns minuts) i al forn pre-escalfat a 180º uns 6 - 8 minuts.

















Primer plat
Amanida de llenties (llenties cuites, tomàquets cherry, soja, bacon, pipes i enciam) i amanida de fruita (enciam, taronja, advocat, pastanaga, panses, pinya, nous)
Per amanir, la primera es pot fer amb un bon oli d'oliva i vinagre de mòdena, i la segona amb una reducció de vinagre de les que venen a algunes botigues amb gust a taronja, figa...


Segon plat
En aquest cas l'opció passa per comprar unes cuixes d'ànec ja confitades (llaunes de confit, que en el meu cas eren del Lidl) on hi vaig afegir una salsa elaborada per mi convertint el plat en cuixes d'ànec confitades amb taronja i porto

Per fer la salsa: es confita ceba amb força oli i a foc molt suau. Un cop comença a agafar color afegim trossos molt fins de taronja amb pell amb un grapat de sucre i una mica d'aigua. Al cap d'una estona afegir suc de taronja i deixar que es caramelitzi la salsa. Retirar del foc i reservar.

Per acabar el plat: Es posen les cuixes d'ànec al forn amb la pell mirar amunt per daurar-les una mica. Tot seguit es retiren i es posen en una cassola amb la salsa, s'hi afegeix el porto i es deixa a foc suau (es pot escalfar també al forn per amb la salsa ja acabada i les cuixes tot posant-ho en una plata)

1 comentari:

gemma ha dit...

Hola David,
Responc al comentari que has deixat al meu blog: el llevat instantani el pots trobar a supermercats/hipermercats que siguin una mica grans. Hi ha de la marca MAIZENA i de la marca VAHINE, són unes caixetes on hi van 5 sobres.
De vegades, també el tenen a herboristeries.
I si tens algun contacte als USA, aquest és el que jo faig servir habitualment: Fleischmann's. Espero haver-te estat d'ajuda.