23 d’octubre 2007

Fira de la Coca i el Mató

Aquest cap de setmana (26 i 27 d'octubre) se celebra la Fira de la Coca i el Mató a Monistrol de Montserrat. Al nostre país sempre hi ha moltes fires de productes gastronòmics i cada poble acostuma a celebrar-ne una.


Aquesta crec que és d'aquelles que valen la pena de visitar un cop a la vida, sobretot pel mató que si pot trobar ja que és dels típics del país però alhora dels artesanals. Juntament amb el mató hi trobem també la mel com a companyia quasi inseparable.




Podem per exemple trinxar el mató amb avellanes també trinxades amb el morter i tot plegat amb mel fa d'un àpat ben senzill una menja divina. També podem menjar-lo amb coca o bé aprofitar per fer un milfulls de tomàquets de Montserrat amb mató i vinagreta d'olives, un menjar típic de Marganell, el poble del costat de Monistrol d'on surt el mató i on podem trobar diversos establiments de qualitat per dinar productes de la terra.


Aprofitant la visita també podem adquirir altres productes artesanals, com en totes les fires, com ara formatge, cigrons...