21 de febrer 2010

lioneses amb mouse de llimona


Per la mousse:
suc d'una llimona i mitja
125 gr de llet condensada
100 ml de nata montada.

Barregem el suc amb la llet condensada (si ho trobem massa àcid podem afegir llet condensada). Tot seguit afegim la nata montada amb compte de no perdre volum al barrejar. Ho deixem a la nevera perquè agafi consistència.

Per les lioneses:
125 ml d'aigua
45 gr de mantega
75 gr de farina
2 ous
un pessic de sal
un pessic de sucre.

En una cassola posem l'aigua i la mantega i ho portem a ebullició. Tanquem el foc, afegim la farina i remenem fins que es desenganxi i quedi homogeni. Afegim 1 ou i remenem i quan estigui integrat a la massa fem el mateix amb el segon.

Deixem reposar una mica la massa i en una mànega pastissera fem muntanyetes i ho posem al forn a 200ºC uns 15 minuts. Encara calentes hi tirem sucre llustre per sobre (osi ho preferim caramel)

Muntatge:

Un cop fredes les lioneses, tallem i les omplim amb la mousse amb una cullera (amb la màniga el mousse perdria volum i textura). Tirem sucre llustre i a punt per ser servit

1 comentari:

Roger ha dit...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger