10 de juliol 2008

Cuetes de rap al forn

Avui m'he decidit a anar a comprar peix fresc a plaça, tot i el seu preu gairebé prohibitiu; però de tant en tant val la pena de fer aquest esforç per donar una alegria al paladar.
Una de les parades de peix que visito sempre que m'obligo a tenir un caprici (crec que tot i el preu ho faré més sovint, ja miraré d'estalviar per un altre costat) és que es que troba al Mercat Central de Sabadell, anomenada Peix de Platja Joan.

Avui m'he decidit per unes cuetes de rap i a la parada m'han donat una recepta molt senzilla que he provat a casa després, i vist l'èxit que ha tingut (no emmascara gens el gust del peix fresc) aquí us l'apunto:
Ingredients (4 pers):
  • 4 cuetes de rap petites
  • 2 bitxos (se'n pot prescindir)
  • 3 grans d'all
  • maionesa
  • oli, sal i got petit de conyac o vi blanc
  • oli d'oliva verge

Preparació:

Posem en una paella l'oli, els bitxos i els grans d'all i esperem que els grans (sencers) estiguin torradets i els retirem.

Mentre es dauren els alls posem en una safata les cues i les salem i hi tirem un raig de conyac. Tot seguit les escaldem amb l'oli on hem torrat els alls.

Un cop escaldades les posem al forn (ja calent a uns 180 º) uns 10 minuts. Després les retirem, hi posem una cullerada per sobre de maionesa ben escampada i 5 minuts més a gratinar.

Amb poca feina i uns 15 minuts ja tenim unes cues de rap delicioses.

1 comentari:

Marc Gil ha dit...

Estaven prou bones, tot i que m'han faltat els bitxos. Però avui ja he sopat! :)