11 d’octubre 2007

Penne amb salsa de pastanaga


Avui tenia ganes de menjar pasta però volia fugir de les salses típiques de formatge amb crema de llet, o d'altres com el pesto, a la "rabiata" o a la napolitana. Em venia també al paladar, amb una certa nostàlgia dels dies d'infantesa, el gust d'un bon rostit de pollastre que feia la meva mare amb una salsa de pastanaga que sempre m'ha semblat un menjar d'àngels i he pensat que podia intentar de fusionar (ara que està tan de moda el concepte) el gust d'aquell àpat més contundent amb un plat més modern i on l'ingredient principal sigui la pasta (ja que avui em venia de gust) I aquí teniu la recepta, que considero que ha quedat prou reeixida:


100 gr/pers de penne en sec (i bullir-los al dente o al vostre gust vigilant que no es passin)

Per la salsa:

1 parell de pastanagues
un vas de crema de llet
mitja ceba
mantega
oli
"caldo" de pollastre o verdura

Posem a daurar la ceba amb mantega i oli en una cassola, i quan està tova, afegim el caldo de pollastre i la pastanaga tallada a trossos i la deixem coure.
Un cop cuit, afegim la crema de llet, la deixem un minut al foc i ho retirem. Ho passem pel tourmix i ja tenim la salsa per tirar a la pasta.

I aquí teniu el resultat: