07 d’agost 2007

Suc de codony fermentat


L'altre dia tot passejant per la Fira del Canti d'Argentona em va cridar l'atenció una paradeta dedicada exclusivament al codony i els seus derivats, en especial, una ampolla de suc de codony fermentat.
Sembla ser que és un beuratge típic de les masies de la part de Girona, que antigament l'utilitzaven com a digestiu i depuratiu aprofitant les propietats del codony. El suc del codony es deixa fermentar en botes de fusta amb sucre i canyella i el resultat és un licor de baixa graduació (semblant a una cervesa) amb un gust dolcet.
Per prendre'l és millor fer-ho fred, tot i que també es pot fer a temperatura ambient. I com a curiositat val a dir que els francesos se'l prenen en un coctel que es forma amb una part del citat licor i 3/4 parts de xampany (en el nostre cas de cava).
Apa doncs, bon profit i a disfrutar d'un producte que ens pot ajudar a païr i d'una forma molt gustosa.