20 de juliol 2009

restaurant Moo i maridatges:proposta excel.lent

Tot navegant per la xarxa buscant un bon restaurant per celebrar anys de casat, m'he trobat amb la carta del restaurant de l'hotel Omm (Moo) i m'ha sorprès gratament la seva proposta de maridatges "individuals" per cada plat.
En un article anterior em "queixava" de les dificultats d'acompanyar un bon àpat amb un bon vi, sobretot si el nombre de comensals és reduït i encara més si l'acompanyant no li agrada el vi. En alguns restaurants ja comencen a servir copes (sempre parlant de qualitat, no dels vins peleons a mig obrir de segons quins menús) però tot i així es fa difícil trobar un vi per a cada plat.
L'altre dificultat la trobo quan, tot i ser forces a taula, els plats divergeixen. Llavors has d'agafar un vi més neutre o bé deixar ampolles a mig buidar (més plenes que buides si no vols sortir una mica tocadet).

La proposta doncs de l'Omm la trobo doncs doblement interessant, et permet maridar cada plat amb un vi diferent i cada comensal pot fer la seva tria independentment del que demanin els altres. I la quantitat d'ingesta alcohòlica és moderada ja que es va a disfrutar del menjar i beure.
L'altre qüestió interessant és la proposta de l'expert davant el teu plat, així els poc entesos en podem gaudir amb un cert coneixement de causa.

Sigui dit, que tot això és a priori ja que el citat restaurant encara no l'he visitat; tot és sobre al carta i la informació treta de la seva web. De ben segur però que aviat els faré una visita.

I per acabar un altre costum que crec que s'hauria d'anar extenent. Si demanes un vi de certa entitat i com molt sovint passa no l'acabes pels motius citats anteriorment, seria un detall que et preguntessin si vols que et preparin l'ampolla per endur-te-la. Cert que alguns sommeliers ja ho comenten, però sembla que hagi de ser el client el que ho digui i tots sabem que per vergonya o prudència moltes vegades no es fa; si sortís directament dels responsables de sala, tot això que agrairiem i segurament faria que el llaç amb el client fós més fort.