06 de novembre 2007

Nespresso, el camí equivocat

D'ençà l'aparició del Nespresso per part de Nestlé, amb una campanya publicitària de notable èxit pel que es pot apreciar, sembla que per tenir un bon cafè a casa cal disposar de les cafeteres adients per poder utilitzar les monodosi de cafè de la citada companyia. Així seràs un bon gourmand i podràs anar per la vida amb un cert aire d'exclusivitat, ja que no tothom es pot permetre aquest luxe. Mil agraiments doncs a la companyia que m'han donat un trosset més de felicitat en un món tant gris i monòton.

Sense ser un gran entès del cafè, i sense entrar a discutir si realment el cafè de Nespresso és bo, crec sincerament que aquest no és el camí per varies raons. D'entrada considero que sempre és millor pels que aprecien de debò el cafè poder anar a una botiga especialitzada i fer-se les seves barreges. En aquest cas serà exclusiu de debò i no la falsa exclusivitat que ens volen vendre. També s'ha de tenir en compte les famoses monodosi amb els seus acolorits envasos. En una societat on cada cop s'hauria de tendir a minimitzar els envasos resulta xocant que un producte que en genera tants tingui l'acollida que ha tingut. I per molt que ens diguin que es poden reciclar (no sé si és el cas) segur que no surt a compte econòmicament.

Per tot això i per molt més val la pena de plantejar-se seriosament la qüestió abans d'adquirir el producte. Quin mal fa la típica cafetera italiana de tota la vida , i econòmica, o bé si ens agrada més fort una cafetera exprés que permeti posar-hi el cafè que ens vingui de gust dels molts que hi ha al mercat?
Decididament si mai he de jubilar la meva cafetera italiana ho faré per una altra (exprés o no) de tradicional, i si em ve de gust un caprici amarg, aniré a comprar un bon cafè torrefactat artesanalment!!

PD: a la web www.torrefacteurstraditionfrance.com trobareu un llistat de botigues on hi ha cafès torrefactats artesanalment i amb diversos aromes com ara xocolata, avellanes, caramel... per si us agrada provar coses noves. A Perpinyà en podeu trobar una.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats pel teu comentari!!!
Acabo de descobrir el teu blog, i comparteixo al 100% la teva opinió sobre aquestes maquinetes. Jo a tothom que en té o bé en vol comprar una li foto un rotllo increible de contres que té, doncs és molt millor la botiga especialitzada de cafè que els 10 potets de la Nespresso. Això deixant de banda el monopolisme de Nestlé amb totes les vessants que pot tenir.
siusplau, no la compreu!!!
Sònia