29 de juliol 2008

Casament amb catering Arola

En tots els casaments en els que havia anat sempre era difícil donar bona nota a l'apartat gastronòmic, sobretot, perquè la majoria de locals que si dediquen pretenen atipar al personal (i una gran part dels convidats és el que esperen) i amb el pica pica (que acostuma a ser on hi posen una mica més d'èmfasi) ja quedes servit.

Aquest dissabte passat tenia un casament al monestir del poble espanyol de Barcelona, i ja m'espererava la típica "fartanera". Però la meva sorpresa va ser molt grata quan vaig anar veinet els plats.
D'entrada un pica-pica molt original, amb tapes de dissney que volien sorprendre en la forma però de contingut reconeixible i de qualitat. Per fer passar la gana, però no matar-la.
I després un menú equilibrat, bo, al detall, i amb quantitats correctes tenint en compte el nombre de plats i el pica pica previ; i amb tots els ingredients reconeixibles tot i ser "de disseny".

  • Amanida de llamàntol, popma, tomàquet i suc d'atmella tendre.


  • Carret d'ibèric glassejada, espinacs, i formatge de cabra i rom i panses.


  • Tall de codony, pinyons i cremós de formtage de cabra
















  • Mousse de iogurt grec, compota de pebrot i fruits vermells.

I per acabar uns bombons d'Oriol Balaguer pel café. Pels cambrers i personal de sala, també OK. I això que també és difícil. En fi, altament recomanable; llàstima que ja estigui casat !!

10 de juliol 2008

Cuetes de rap al forn

Avui m'he decidit a anar a comprar peix fresc a plaça, tot i el seu preu gairebé prohibitiu; però de tant en tant val la pena de fer aquest esforç per donar una alegria al paladar.
Una de les parades de peix que visito sempre que m'obligo a tenir un caprici (crec que tot i el preu ho faré més sovint, ja miraré d'estalviar per un altre costat) és que es que troba al Mercat Central de Sabadell, anomenada Peix de Platja Joan.

Avui m'he decidit per unes cuetes de rap i a la parada m'han donat una recepta molt senzilla que he provat a casa després, i vist l'èxit que ha tingut (no emmascara gens el gust del peix fresc) aquí us l'apunto:
Ingredients (4 pers):
  • 4 cuetes de rap petites
  • 2 bitxos (se'n pot prescindir)
  • 3 grans d'all
  • maionesa
  • oli, sal i got petit de conyac o vi blanc
  • oli d'oliva verge

Preparació:

Posem en una paella l'oli, els bitxos i els grans d'all i esperem que els grans (sencers) estiguin torradets i els retirem.

Mentre es dauren els alls posem en una safata les cues i les salem i hi tirem un raig de conyac. Tot seguit les escaldem amb l'oli on hem torrat els alls.

Un cop escaldades les posem al forn (ja calent a uns 180 º) uns 10 minuts. Després les retirem, hi posem una cullerada per sobre de maionesa ben escampada i 5 minuts més a gratinar.

Amb poca feina i uns 15 minuts ja tenim unes cues de rap delicioses.